Coaching voor vrouwen die op vrouwen vallen

Wil je naar aanleiding van het lezen van mijn blogs graag persoonlijk contact of een coachingstraject starten? Dit is mogelijk, ik begeleid jou graag in jouw proces. Ik wil je inspireren om jouw eigen pad te volgen, dat je mag zijn wie jij bent! Samen kijken we naar jouw persoonlijke situatie. We zoeken de weg naar jouw hart, naar wat jij nu echt wilt en wat jou nu echt gelukkig maakt. Na de begeleiding kun je met liefde en met minder oordeel naar jezelf en je gedachten en verlangens kijken.

 

Kennismaken is fijn! Maak een afspraak voor een eerste gratis persoonlijk consult. Hierna kun je beslissen of je samen met mij wilt werken. Dit kan ook anoniem!

Blijf niet twijfelen en gun jezelf meer duidelijkheid. Klik op het logo om een gratis afspraak te maken!

Hoe ziet de coaching eruit?

Veel vrouwen denken dat de coaching er alleen is om uit de kast te komen. Dat is een misverstand. Coming out is namelijk niet alleen het durven zeggen of er voor uitkomen wat je seksuele geaardheid is, maar vooral het voor jezelf helemaal accepteren van wie jij van binnen bent. Voor veel vrouwen is het accepteren van wie zij daadwerkelijk is ingewikkeld en soms lijkt het zelfs onmogelijk. Daarom gaan we binnen de coaching eerst kijken waarom iemand twijfels heeft over haar geaardheid. Hoe zijn deze twijfels ontstaan, welke patronen en denkbeelden hebben hier mee te maken en op welke manier kunnen deze doorbroken worden.

Diana brengt samen met de cliënt in kaart welke patronen, strategieën en mechanismen er in het leven van de vrouw centraal staan. De cliënt leert om haar eigen waarden zichtbaar te krijgen, leert omgaan met haar gedachten en te gaan staan voor wat zij graag wil in de leven. Ze leert met minder oordeel naar zichzelf te kijken en keuzes te maken vanuit haar hart. Door eerst terug te gaan naar de kern, het zijn wie je echt bent, komt de coming out eigenlijk vanzelf en verloopt heel natuurlijk.

Ook zijn er vrouwen die door andere therapieën of coaching deze patronen al duidelijk hebben. Deze vrouwen hebben behoeften aan het opstellen van een coming-out plan, het stellen van vragen en/of een luistert oor. Dit is ook anoniem mogelijk! Bij het maken van een coming-out plan heeft de coaching een ondersteunende rol.

Vrouw uit de kast - methodiek

Helaas is mijn ervaring dat veel hulpverleners nog niet goed in kunnen spelen op specifieke geaardheid vraagstukken. Veelal omdat ze de situatie vanuit een hetero normatief beeld bekijken en ze hier geen ervaring en scholing in hebben gehad.

Veel van mijn cliënten hebben al vele therapievormen of gesprekken met huisartsen, psychologen, systeemtherapeuten en coaches geprobeerd voordat ze bij mij terecht komen. De meeste vrouwen komen dan ook wanneer ze al vrij ver vastgelopen zijn met hun gevoelens.

Deze vrouwen spreken vrijwel allemaal de wens uit dat ze graag veel eerder van deze passende begeleiding gebruik hadden willen maken. De Vrouw uit de kast methodiek sluit perfect aan bij de begeleiding die jij nu kunt gebruiken. Juist omdat deze speciaal is gemaakt voor vrouwen zoals jij!

De Vrouw uit de kast methodiek is voortgekomen vanuit mijn eigen ervaring en hetgeen ik gemist heb binnen de reguliere psychologische zorg. De methodiek bevat elementen vanuit de Acceptance and Commitment Therapie, geweldloos communiceren en familieopstellingen en mijn jarenlange ervaring als coach en verpleegkundige. Lees hier meer over mijn opleidingen.

Voor wie?

Mijn begeleiding is er voor alle vrouwen die op vrouwen vallen maar ook voor vrouwen die twijfelen of ze op vrouwen vallen of vrouwen die door het lezen van mijn verhaal geïnspireerd zijn om hun hart te volgen op een andere manier.

De redenen dat vrouwen bij mij willen komen zijn heel divers. Sommige vrouwen hebben een duidelijke hulpvraag en willen bijvoorbeeld hulp bij het uit de kast komen voor de omgeving, ze willen weten hoe ik mijn coming out heb beleefd en willen inspiratie hiervoor opdoen. Een andere vrouw twijfelt of ze uberhaupt wel op vrouwen valt en weet zich geen raad met deze gevoelens. En een ander vrouw is er net achter gekomen dat zij verliefd is op haar vrouwelijke collega en durft er met niemand over te praten. In welk stadium je ook bent in je proces, je bent altijd welkom!

De coaching is erop gericht om, ongeacht of je wel of niet uit de kast komt, met meer liefde en zonder oordeel naar jezelf te leren kijken. Hierdoor is dit traject ook geschikt voor vrouwen die op andere wijzen worstelen met hun identiteit of voor vrouwen die dit graag zouden willen leren.

Waar?

Ik werk vanuit Enschede. Je mag hier op locatie komen of we hebben telefonische consulten of via skype. Veel vrouwen die verder weg wonen maken gebruik van de telefonische consulten en zijn uitsluitend positief hierover. Telefonische consulten kunnen ook anoniem! Wanneer je graag buiten bent en wandelt kunnen we afspreken op een buitenlocatie in de buurt van Enschede. Voor sommige vrouwen is het fijner om te lopen en vooruit te kijken dan letterlijk op een stoel tegenover mij te zitten. Op aanvraag zijn coaching dagdelen (hele ochtend of middag) hier op locatie ook mogelijk.

Tarieven

De coachingsbehoeften van vrouwen is verschillend. De ene vrouw heeft graag een aantal lange consulten en de ander liever wat meer korte consulten. Daarom bied Vrouw uit de kast diverse soorten consulten aan. Na het gratis telefonische kennismakingsconsult starten we met een eerste consult. Ik neem in dit consult uitgebreid de tijd. Hierna kun je kiezen uit verschillende consulten of voor een coachingstraject.

Consult Duur Tarieven
Kennismakings consult (telefonisch) 30 minuten Gratis
1e consult 1,5 uur € 90,-
Standaard consult 1 uur € 90,-
Lang consult 1,5 uur € 125,-
Kort telefonisch overleg 30 minuten € 45,-
Coaching dagdeel* 4 uur € 325,-
Coachingstraject A 5 uur € 425,-
Coachingstraject B 7 uur € 595,-
Coachingstraject C 10 uur € 855,-

Prijzen zijn voor particulieren incl. btw en excl. evt. reiskosten.
* Op locatie in Enschede. Tegen meerprijs mogelijk op andere locaties in Nederland.

Coachingstrajecten

Na het eerste consult kun je kiezen voor een coachingstraject. Bij het coachingstraject kun je de uren flexibel indelen en je ontvangt korting. De verdeling van de uren beslis je helemaal zelf. Het kan betekenen dat je het onderverdeeld in een aantal consulten, maar je kunt het ook gebruiken als dagdelen of als een combinatie van consulten en korte telefonische overleggen. Veel vrouwen vinden het fijn om bij belangrijke beslissingen of op andere speciale momenten even kort telefonisch te overleggen, veel is mogelijk!